Kies uit 200+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Tilburg
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Workshop Schermen in Tilburg

Details over dit uitje

En Garde!!!! Het is misschien wel één van de meest uitdagende workshops van Tilburg Events en tegelijkertijd een het meest sportieve uitje om de teambuilding te bevorderen.

Neem samen met vrienden of collega’s de degens op en leer alles over schermen als sport en schermen als passie. Onder enthousiaste begeleiding leren jullie alles over de verschillende wapens, het noodzakelijke voetenwerk, de perfecte techniek en hoe je het vooral veilig moet doen!

Schermen doe je met je lijf én met je hersens. Elke aanval nodigt onherroepelijk uit tot een tegenaanval….
Na een korte introductie over de historie van de sport en de verschillende disciplines (floret, degen en sabel), gaan jullie aan de slag. Schermen begint uiteraard met de basisopstelling.

Voordat je begint zal je iets meer moeten weten over de aanvals- en verdedigingstechnieken, hoe je afweert en hoe je punten scoort. Jullie worden vervolgens in een veilig pak gehesen om de verschillende bewegingen te oefenen. Al snel gaan jullie over tot een duel waarbij je het geleerde in de praktijk kunt brengen.

Schermen is vooral een sport van techniek en reactiesnelheid. Je zult merken dat verdedigen net zo belangrijk is als aanvallen. Een kwestie van oefenen dus. Veel plezier!

Inclusief:
  • Enthousiaste begeleiding
  • Veiligheidskleding en maskers
  • Geschiedenis van en informatie over het schermen
  • Basis voetenwerk en voetenwerk in combinatie met sabel
  • Aanvallen & weren, met sabel, handschoen, vest, masker
  • Duelleren: met sabel, handschoen, masker en schermvest
  • Te boeken op de door jullie gewenste dag!

Belangrijk:

Sportkleding wordt aangeraden en eventueel misschien vervangende kleding voor als jullie je echt in het zweet gaan werken! Bij mooi weer kan deze workshop ook buiten plaatsvinden.

Reservering voor kleinere groepen:

Komen jullie niet aan het minimale aantal deelnemers voor deze workshop? Als je bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kan je ook gewoon voor minder personen boeken!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan